Functieomschrijving

Als Mechanical Engineer kom je met tal van aspecten in aanraking zoals machinebouw, mechanica, hydrauliek, vele soorten materialen, pneumatiek, vacuümtechniek, stoom, aandrijftechniek en PLC besturingstechniek. De productgroepen van ABATO zijn onder te verdelen in hydraulische tangen, elektrosimulatie, handelsproducten, bedwelmen, slachthygiëne en trimmen.

Als Mechanical Engineer New Product Development ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe producten van A tot Z met behulp van Solid Works. Hierbij kun je denken aan CE-richtlijnen, maken van manuals, keuze van materialen en bewerkingen van materialen bepalen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het samenbouwen en testen in de werkplaats van de door jou bedachte producten. Deze producten ga je demonstreren bij klanten evenals het installeren van de machines bij klanten. Bovendien onderhoud je een goed contact met klanten en leveranciers in binnen- en buitenland. Denk hierbij ook aan het vinden van nieuwe leveranciers en het optimaliseren van de samenwerking met de huidige leveranciers.

Functie-eisen

Je hebt een HBO/WO-opleiding afgerond aangaande bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde of Mechatronica en hebt enkele jaren ontwikkelervaring in de machine- of apparatenbouw. Je kunt goed overweg met 3D en je bent praktisch ingesteld. Persoonskernmerken die van pas komen zijn zelfstandigheid, communicatief vaardig in de Engelse taal, aanpakker, ondernemend en je bent niet bang voor bloed.

Arbeidsvoorwaarden

Onze opdrachtgever hanteert de CAO-technische groothandel en de werktijden zijn van 8 tot 17 uur. Er wordt ook een servicebus ter beschikking gesteld voor zakelijk gebruik. De salarisindicatie ligt tussen € 4.000,- en € 5.000,- bruto per maand. Het gaat om een werving en selectietraject waarbij je direct in dienst treedt bij ABATO.

Adviseur

Wil je meer informatie of heb je vragen over deze vacature neem dan contact op met Niels van der Koog via niels.van.der.koog@werelds.nu of bel 073 – 75 066 19.
Website Werelds in mens & waardig